Branko's GIMP-vertaling

Belangrijke noot vooraf

Deze tekst geldt niet meer en is alleen uit historisch oogpunt beschikbaar.

Update 11 juni 2002: de recentste GIMP-versie is 1.2.3, zowel voor Linux, MacOS X en Windows. Dat is inclusief mijn recentste vertaling. Wie deze GIMP wil hebben, ga naar www.gimp.org (MacOS X-gebruikers naar de FINK-homepage — FINK is een installatietool voor Unixpakketten).

Het onderstaande is alleen nog maar relevant voor zij die om de een of andere reden GIMP 1.2.0 willen blijven gebruiken.


Amsterdam, 6 juli 2001 -- De GIMP is een beeldbewerkingsprogramma en zogeheten vrije software. De Nederlandse vertaling ervan heeft een tijdje stilgelegen, wat er onder andere toe leidde dat bij versie 1.20 een verouderde versie van de vertaling werd meegeleverd en dat grote delen van het programma nog niet vertaald waren.

Ik heb de vertaling weer opgepakt. Binnenkort komt er een nieuwe bugfix van de GIMP uit, versie 1.2.2. Gebruikers van Linux en andere Unixachtigen kunnen dan de laatste versie van de GIMP met alle recente vertalingen van de GIMP-website halen. Ongeduldigen kunnen nu natuurlijk al de recentste versie via anonymous CVS ophalen (zie de website).

Windows-versies komen niet zo vaak uit, volgens mij voornamelijk omdat de Windows-porters zich vooral bezighouden met de volgende grote GIMP-versie. Ik zit echter niet zo dicht bij het vuur dat ik dat zeker weet.

   

Ik ben geen programmeur, dus nieuwe Windows-updates kan ik niet leveren, maar de nieuwe vertalingen kun je hier wel ophalen.

Weet je niet hoe je de vertalingen moet installeren, lees dan eerst een uitleg over de installatie van de vertaling.

Weet je wel hoe de installatie verloopt of heb je de uitleg gelezen, dan kun je de volgende bestanden downloaden en in de map 'locale/nl/LC_MESSAGES' opslaan.

Tenslotte kun je ook nog het vertaalde tips-bestand downloaden. Dit bestand moet je in de map 'tips' in de GIMP-map plaatsen.

Voor alle bestanden geldt dat ze een onderdeel zijn van de GIMP-distributie en dus alleen onder de GPL-licentie verspreid mogen worden. De GPL is een licentie die jou dezelfde vrijheden garandeert als ieder ander.


Naar mijn GIMP-homepage

Heb je vragen of opmerkingen (correcties!), mail me dan gerust op collin@xs4all.nl