Jouw verbinding met de wereld

A short English version is also available.

Zie hier voor gebruikte conventies.

Je kunt ook naar de hotlist gaan die ik al surfend heb opgebouwd. Dit document is op het moment zo'n 12k groot.

Aminet
Het paradijs voor de rechtgeaarde softwarefreak. De grootste collectie programma's, en stuk voor stuk alleen voor de Amiga.
http://wuarchive.wustl.edu/aminet/ (was http://www.germany.aminet.org/aminet/, leidde naar een Duitse mirror)
anti-Netscape
In de beste kringen hebben ze een hekel aan deze Microsoftesque mogul. Deze link zou eigenlijk een Good HTML-logootje moeten krijgen. En goeie HTML betekent... ach, zoek dat zelf maar uit met behulp van een Nutscape-browser.
(was: http://www.dakota.net/pwinn/misc/anti-netscape.html, link is dood)
Aweb
De beste (want de enige?) Nederlandse webbrowser.
http://www.xs4all.nl/~yrozijn/
Branko's Tekstadventure Homepage
Een aparte homepage van mij over Nederlandstalige tekstadventures, waarin ik probeer te inventariseren welke Nederlandstalige tekstadventures er zijn en waar je ze (mits dat met copyrights e.d. in orde is) kunt downloaden.
http://come.to/tekstadventure/
Dejanews
Herlees Usenet-news met deze dienst van de jongens en meiden van Dejanews.
http://www.deja.com/usenet/ (was: http://www.dejanews.com/)
Mijn Donald Duck-strips
Beschrijvingen van strips die ik voor het vrolijke weekblad heb geschreven. Overigens tref je op deze site ook beschrijvingen aan van het werk van honderden andere Disney-auteurs.
http://numerus.ling.uu.se/~starback/dcml/creators/branko-collin.html
Fred,... euh, Maarten Reijnders
Een stripnieuwsbrief.
http://www.xs4all.nl/~emmermr
Europese strips
> Franquin
> Strip Discussie Lijst
!large!
De beheerder van deze pagina's heeft een obscure hobby: lesgeven aan een universiteit. Gelukkig besteedt hij het grootste gedeelte van zijn tijd aan het bouwen van deze pagina's.
Dit is zonder meer één van de beste www-sites die ik ken. En niet alleen het stripgedeelte is de moeite waard. Kijk ook eens naar de Suriname-pagina's en het Tour-de-France-spel.
http://www.poeha.com/comics/ (was: http://strindberg.ling.uu.se/~erikt/comics/welcome.html)
Gebruiksstatistieken
XS4All levert de mogelijkheid om zelf bij te houden hoeveel mensen (of robots) je de afgelopen tijd over de vloer hebt gehad. Alleen voor XS4All-klanten. (Mijn statistieken)
http://www.xs4all.nl/~johnpc/dotstats.html
IF-archive
Interactive Fiction (IF) is de naam die het beroemde softwarehuis Infocom ooit aan haar tekstadventures gaf. Inmiddels heeft een gemeenschap die op het punt stond uit te sterven -de spelers van tekstadventures- elkaar via Internet gevonden (is het geen sprookje?). Deze ftp-site is daar het bloeiende bewijs van. Tjokvol tekstadventures (en ook wel een paar grafische, hoor). Ik beheer zelf trouwens een site over Nederlandstalige tekstadventures.
ftp://ftp.gmd.de/if-archive/
Kuifje
De officiële Kuifje-pagina. Met veel links, alleen kon ik de laatste keer dat ik er was geen link naar mijn artikel over het album Raket naar de Maan vinden. Flash-rommel. Oh, wist je trouwens dat Kuifje de beste strip ooit is? (hier stond verder: Helemaal in Fransozentaal, maar er is ook een knopje voor de typische Engelstalige Kuifje-liefhebber. Er waren trouwens ook ooit Nederlandstalige pagina's, wellicht na goed zoeken...)
http://www.tintin.be
nl.eeuwig.september
> ACE
> mme. Txt
Mijn favoriete Nederlandstalige nieuwsgroep.
news:nl.eeuwig.september
Open Universiteit
Ook zonder de juiste vooropleiding kun je aan de universiteit studeren. Vanuit je luie stoel nog wel, want het gaat allemaal schriftelijk. Voor mensen die bijvoorbeeld hun jarenlange ervaringen op een gebied willen formaliseren met een officieel papiertje. (Hier stond verder: Of voor mensen zoals ik, die het studeren gewoon niet kunnen laten.)
http://www.ouh.nl/
Rennie's
Deze link leidt naar de Internet Apotheek, waar je met I-pay kunt betalen. Easy on the Rohypnol!
(was: http://www.euromed.nl/otc/)
SjoSji
Het weekblad SjoSji bestaat niet meer, maar Donald Duck wel, en daar heb ik ook strips voor geschreven. (was: Het sjagrijnige weekblad, of De Striphaters, omdat ze niet genoeg naar de aanhang van Studio Iris luisteren. Maar, toegegeven, een professioneel podium voor Nederlandse stripmakers, en, wat nog het mooiste is, de vloek van "Spekkie Big"-haters.)
http://www.bigballoon.nl/sjosji/
Unda Undans
Het Nijmeegs Studenten Golf Genootschap, waar ik lid en webmaster van was.
http://www.kun.nl/undans/
XS4All
Mijn Internet-provider. Zolang 't ie braaf blijft tenminste (waar blijven de uitgebreide cgi-mogelijkheden?).
http://www.xs4all.nl/

Naar huis
Pagina laatst veranderd op 15 augustus 2004. Zend Uw op- of aanmerkingen aan mij.