Teksten

Je ontdekt hier de volgende soorten artikelen:

--------------------------------------

Over PC's en het internet

* Digitale boekenplank
Librarything is een Amerikaanse online boekendatabase, waar iedereen gegevens over zijn persoonlijke bibliotheek in kan opslaan. En vervolgens ga je met elkaar vergelijken... Voorjaar 2007. (HTML, 420 kB, Nederlands)
* Gratis e-books vinden
Er staan honderdduizenden gratis e-books op het web, maar de populaire zoekmachines kennen daar maar een fractie van. Waar moet u kijken als u ook de rest wil vinden? Voorjaar 2007. (HTML, 310 kB, Nederlands)
* Webpagina's afdrukken
Ctrl-P intoetsen en je bent er: wat in de browser staat ligt nu ook op de printer. Maar ga je dan kijken, blijkt dat er vijf pagina's advertentie mee zijn gekomen. Of erger: alleen maar advertentie. Hoe druk je een webpagina zo af dat er alleen opstaat wat je nodig hebt? Voorjaar 2007. (HTML, 870 kB, Nederlands)
* Project Gutenberg
De oudste nog bestaande digitale bibliotheek heeft zijn vroege concurrenten overleefd. Ondertussen heeft het project 18.000 klassieke boeken die iedereen mag downloaden en lezen. December 2006. (HTML, 270 kB, Nederlands)
* Irex Iliad (boekenlezer met elektronisch papier)
De eerste leesplank die van elektronisch papier is gemaakt, is uitgekomen, en het is een product van Nederlandse makelijk. Wat zou een dergelijk apparaat succesvol maken? Voorjaar 2006. (HTML, 180 kB, Nederlands)
* Wikipedia
Eeuwige beterweters hebben hier op gewacht: een encyclopedie waar iedereen met een webbrowser in kan lezen en schrijven. Zomer 2003. (HTML, 152 kB, Nederlands)
* Distributed Computing
Personal Computers staan het grootste deel van de tijd niets te doen. Die tijd kan worden benut door de computer mee te laten zoeken naar geneesmiddelen, priemgetallen of buitenaardse intelligentie. Zomer 2003. (HTML, 49 kB, Nederlands)
* Fotoalbum op internet
Een half artikel over het gebruik van fotoalbums op het web. Zomer 2001. (HTML, 20 kB, Nederlands)
* Contact houden via internet
Voor wie ver verwijderd is van zijn vrienden of familie, biedt het internet heel wat mogelijkheden om contact te houden. Zomer 2001. (HTML, 42 kB, Nederlands)
* Webcamera's en modern voyeurisme
En reis door de geschiedenis van de webcam, met leuke voorbeelden en links voor het begin van uw eigen ontdekkingstocht. Zomer 2001. (HTML, 51 kB, Nederlands)
* Configuratie van MS Windows
Inleiding tot het Configuratiescherm van Windows 98, dat deel van het besturingssysteem waarmee u de instellingen van uw systeem wijzigt. Voorjaar 2001. (HTML, 26 kB, Nederlands)
* Prijsvergelijkers
Het World Wide Web kan op allerlei manieren helpen bij het maken van een aankoopbeslissing. U kunt zich laten voorlichten op het web, de eigenschappen van concurrende producten vergelijken en, voor Nederlanders o zo belangrijk, de (web)winkel zoeken waar het product van uw keuze het goedkoopste wordt aangeboden. Voorjaar 2001. (HTML, 44 kB, Nederlands)

--------------------------------------

Over Amiga-computers

* Graphical adventure creator
Graphical Adventures are certainly popular amongst a lot of game players. There is a continuous demand for tools that help you create such adventures. I looked at one such tool and found out that authors of text-only adventures are catered for a lot better at the moment. July 1996. (HTML, 9k, English)

--------------------------------------

Over beeldverhalen

* Guust nummer 15
Vlak voor het overlijden van André Franquin verscheen zijn laatste album. In de periode tussen die gebeurtenissen schreef ik een recensie met een nasmaak... December 1996. (HTML, 3k, Nederlands)
* Kapitein Haddock naar de maan
In alle avonturen van Kuifje heeft de naamgever van de reeks de hoofdrol. De uitzondering die deze regel bevestigt is het boek Raket naar de Maan. Hergé had dan ook een bijzondere reden om aan een rolverwisseling te doen. 1996. (HTML, 7k, Nederlands)

Terug naar huis
Pagina laatst veranderd op 27 februari 2008. Zend Uw op- of aanmerkingen aan moi.